24 mars 2008

Tovat


Jag och Manne har fått varsit par tofflor! Mönstret på de rosa är från en gammal tidning och de gröna från garnstudio. Båda stickade i ull och tovade i maskinen.

8 kommentarer:

handarbetaren sa...

grymma tofflor! Hur mycket garn gick åt till ett par? Hur stora var dom innan de blev tovade? Stora? :)

silveropulver sa...

Tack! Till de rosa gick det inte ens åt ens 100 gram. Men de blev tovade av misstag...de var nästan lagom innan. När de kom ut tänkte jag att Mira eller Elsa kanske kan ha de istället, de är ca 6 månader gamla hi hi. Men eftersom de var blöta lyckades jag pressa på dom ändå och de blev alldeles lagom och ganska tunna. Bra tycker jag för tovat kan kännas lite tjockt. Till de gröna gick det åt massa garn, fem nystan på 50 gram. De var superduperstora innan och lagom för Mannes fötter när de kom ut. De blev däremot ganska tjocka. Jag gillar dina gula tofflor! Finns det mönstret på nätet?

pulver sa...

Coola!! Den rosa färgen påminner mig om några sura hårda godisar vi åt när vi var små. Skitgoda var de. Är mönstret till de rosa det som jag fick av en på jobbet eller har du hittat ett nytt? Roligt att Mannes tofflor är låga bak!

handarbetaren sa...

Dom gula bara stickade jag på känn. Som sockor utan skaft typ, och jättestora. Dom börjar bli slitna nu, trots att de var så tjocka. Men dom håller ju mycket längre än otovat.

Var det ett hål innuti de där hårda, rosa godisarna? Med surt pulver i? Tycker jag minns nåt sånt :)

pulver sa...

Ja kanske det! Det fanns två olika sorter tror jag. Den ena hette kryptoniter och var rund med lite lakrids i och kanske pulver, den andra var oval och hade nog surt pulver. Tänk om de finns kvar! Jag känner precis känslan i munnen efter att man har ätit massa surt godis :(

handarbetaren sa...

ha, ha! jag vet, det rinner till en massa saliv i munnen!
:/

pulver sa...

Åh vad fint du har gjort med länkar och sånt!

pulver sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.